DSA Dutch Spring Association

Opleidingen


Om de hoge kwaliteit in de bedrijfsvoering van haar leden te handhaven en verder uit te breiden, heeft de DSA in nauwe samenwerking met haar leden en opleidingsinstituten een aantal educatieve instrumenten ontwikkeld.

Handboeken voor opleidingen

De door DSA ontwikkelde handboeken zijn gericht op productiemedewerkers in de verenindustrie. Ze zijn voor zelfstudie, maar kunnen ook gebruikt worden tijdens cursussen, die door DSA worden georganiseerd. Hiermee wordt het vakmanschap ’op de werkvloer’ en daardoor het voortbestaan van verenproductie in Nederland gewaarborgd.

SpringXpert®

De leden van DSA hebben tevens toegang tot SpringXpert®, een interactief hulpmiddel voor het opleiden van productiemedewerkers in de verenindustrie. Springexpert is uniek in de branche; in Europa beschikt geen enkele verenorganisatie over een dergelijk interactief opleidingsprogramma. Nieuwe medewerkers in de verenindustrie maken zich door dit programma -en door de DSA handboeken- de basisprincipes van het “verenvak” eigen, al of niet onder begeleiding van een ervaren medewerker.

Workshops en trainingen

In samenwerking met diverse externe partijen en buitengewone leden worden door de DSA workshops, trainingen en bedrijfsbezoeken georganiseerd om zowel de techniek als de bedrijfsvoering up to date te houden. Onderwerpen die regelmatig voorbijkomen, zijn: Lean Manufacturing, robotisering, marketing, arbeidsomstandigheden en machineveiligheid. De leden van DSA worden regelmatig geïnformeerd over de nieuwste technologische ontwikkeling tijdens workshops, die in samenwerking met het wereldvermaarde onderzoekinstituut voor de verenindustrie IST, worden georganiseerd.